SINAI GROUP

Vrem să colaborăm

Str. Gării nr. 8,
Râșnov, județ Brașov
+40 742 244 375
+40 740 005 728

Image Alt

Constructii Case Lemn

Case din lemn: Ce vopsea folosim?

Vopsirea peretilor unei case din lemn este un process foarte important ce necesita o atentie deosebita. Pe langa imbunatatirea esteticii caminului dumneavoastra, vopsitul joaca, de asemenea, un rol crucial in protejarea suprafetelor peretilor. Aspectul peretilor exteriori este crucial, deoarece creeaza prima impresie legata de locuinta dumneavoastra. Din acest motiv, va vom prezenta cateva sfaturi in vederea vopsirii unei case de lemn. Straturile exterioare de finisaj reprezinta prima bariera de protectie a locuintei tale impotriva conditiilor meteorologice. Asadar, la primele semne de cojire a stratului de vopsea, luati in considerare refinisarea. Deoarece vopselele pentru exterior trebuie sa faca fata intemperiilor, ele trebuie sa fie adecvate suprafetei pe care sunt aplicate. Pentru peretii exteriori din lemn, cele mai potrivite vopsele sunt cele pe baza de alchidice sau latex.

Vopseaua pe baza de latex se poate curata cu usurinta si se usuca rapid, nu are un miros puternic si prezinta o flexibilitate crescuta, fiind mai putin probabil sa crape odata cu trecerea timpului. Vopseaua alchidica este putin mai dificil de curatat, insa este utilizata frecvent datorita durabilitatii crescute.

Case din lemn: Ce vopsea folosim?

Aceasta este rezistenta la pete si este usor de aplicat. Singurul dezavantaj este mirosul ei puternic si uscarea care se realizeaza mai greu. Daca inainte ai utilizat o vopsea alchidica iar acum optezi pentru una pe baza de latex sau invers, atunci trebuie sa aplici o amorsa speciala inainte, pentru a creste aderenta. Citeste cu atentie instructiunile de pe cutia de vopsea, deoarece unele tipuri de vopsea nu se aplica la temperaturi scazute.

Inainte de a aplica vopseaua, trebuie sa cureti suprafata pentru a indeparta praful, murdaria si mucegaiul. In zonele in care vechiul strat de vopsea este deteriorat, finisati cu smirghel. De asemenea, odata ce ati realizat acesti pasi, aplicati o amorsa speciala. Pentru aplicarea vopselei, puteti folosi atat pensula cat si rola. Pensula este potrivita pentru suprafete mai inguste iar rola pentru suprafetele de dimensiuni mai mari. Nu vopsiti in bataia soarelui, deoarece caldura va duce la uscarea rapida a vopselei si ii va scadea aderenta. Acestia sunt cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii aveti in vedere la revopsirea unei case din lemn. Pentru un strat de vopsea care rezista in fata trecerii timpului, informati-va corespunzator in legatura cu cele mai bune materiale pe care le puteti utiliz

Call Now Button