SINAI GROUP

Vrem să colaborăm

Str. Gării nr. 8,
Râșnov, județ Brașov
+40 742 244 375
+40 740 005 728

Image Alt

Constructii Case Lemn

De ce sa-ti imbraci casa pe structura de lemn cu lambriu exterior

O casa pe structura de lemn poate arata cum vrei tu. De cele mai multe ori, insa, se opteaza pentru aspectul clasic – adica fatada izolata cu polistiren de 10 cm si zugraveala de exterior. Totusi, se poate si altfel. Peste izolatia de polistiren se poate prinde un lambriu exterior de lemn. Asta inseamna:

1. Un aspect rustic, prientenos, mai deosebit

Casa de lemn are ceva anume care te imbie sa te cocoti la mansarda. Este o invitatie la comfort si relaxare care se transmite prin natura calda si prietenoasa a lemnului. Cand vedem ceva din lemn, frumos prelucrat, pur si simplu ne simtim mai bine. Iar casa ta ar trebui sa fie locul in care te simti cel mai bine, nu? Aspectul exterior (si interior) al casei reflecta elemente definitorii al personalitatii noastre. Practic, casa ta te reprezinta. Daca iti place stilul rustic-natur, casa ta va avea o personalitate aparte cu un lambriu de lemn lacuit. Daca preferi stilul modern-colorat atunci poti alege un lambriu intr-o culoare vie (dar te rog, in nici un caz roz!).

Casa pe structura de lemn cu lambriu exterior

2. Eficienta termica si mai mare = economie la costurile cu incalzirea

Lambriul, pe langa functia estetica, se adauga ca avantaj la izolatia termica a casei tale. Daca pentru clima noastra (temperat continentala) o izolatie de polistiren de 100 mm este suficienta, atunci o casa care are lambriu peste polistiren va fi si mai priviliegiata. Altfel spus, cu cat un perete este mai bine izolat, cu atat mai usor va fi sa mentii o temperatura constanta in caminul tau. Iarna, in zilele geroase, caldura se va mentine mai mult timp inauntru (cu acelasi efort caloric) iar vara, in zilele toride, racoarea va persista. Daca ai fost vara cu cortul pe munte, atunci stii ca dupa ce rasare soarele incepe sa se faca prea cald in cort. Asta se intampla deoarece peretii cortului sunt prea subtiri – se creaza efectul de sera. In schimb, daca pui pe cort un strat de 30 – 40 cm de fan, se va mentine o temperatura placuta inauntru chiar cand soarele bate direct pe cort. In mod asemenator, lambriul izoleaza mai bine casa, asigurand un comfort termic constant in conditiile unor diferente mari intre temperaturile hivernale si cele de vara.

Despre asta e vorba – un aspect mai interesant (care s-ar putea sa starneasca invidii) 🙂 si o izolatie termica mai buna. In plus, totul merge mana in mana cu tamplaria din lemn triplu stratificat. Pozele pe care le vezi aici sunt modele de case pe care suntem gata sa le construim oricand. Care-ti place cel mai mult?

Pentru intrebari sau cereri de oferta de pret, contacteaza-ne.

Foto credit: Catalog Elk, Revista Planen un Bauen, Musterhauskatalog

Call Now Button