SINAI GROUP

Vrem să colaborăm

Str. Gării nr. 8,
Râșnov, județ Brașov
+40 742 244 375
+40 740 005 728

Image Alt

Constructii Case Lemn

Hidrofugarea constructiilor din lemn

Lemnul este unul din cele mai bune materiale de constructii, fiind utilizat de mii de ani, insa, din pacate, acesta poate fi afectat de mucegai, atacat de insecte si ars de incendii. Datorita acestor posibile inconveniente, lemnul trebuie tratat cu atentie, pentru a putea rezista in timp si a-si pastra frumusetea originala. Asadar, cum puteti preveni aceste incidente neplacute? Principalele tratamente aplicate pentru contructii de case lemn sunt ignifugarea, hidrofugarea, aseptizarea, precum si tratementul importriva daunatorilor.

Echipa Sinai va pune la dispozitie cele mai bune solutii pentru tratamente eficiente, prin intermediul carora puteti sa va protejati casa un timp indelungat. Lemnul, prin natura sa, este un material hidrofob. Acest lucru inseamna ca are capacitatea de a absorbi apa cu usurinta, atat pe cea care se prezinta sub forma lichida, provenita din precipitatii, cat si pe cea existenta in atmosfera, sub forma de vapori si umezeala.

Doar anumite tipuri de esente de lemn, majoritatea de o provenienta exotica, se pot lauda cu o rezistenta sporita la umiditate, insa nici acestea nu sunt imune in totalitate. In general, lemnul absoarbe umezeala, umflandu-se si modificandu-si astfel dimensiunile initiale. In timp, lemnul se usuca si isi va schimba inca odata forma si dimensiunile. Toate aceste variatii ii vor dauna atat lemnului cat si structurii case lemn in care acesta este utilizat.

Hidrofugarea unei case lemn

Drept rezultat, este necesar ca lemnul utilizat in constructii sa fie tratat cu substantele potrivite care vor tine apa la distanta. Acestea sunt utile atat pentru lemnul in sine cat si pentru conservarea altor substante cu care este tratat lemnul, cum ar fi substantele ignifuge.

Una din variantele ieftine pentru hidrofugare este uleiul de in, care se aplica, in general, in doua-trei straturi. Daca doriti sa tineti si insectele la distanta, uleiul se poate combina cu un insecticid. De preferat este sa folositi un insecticid bio, achizitionat de la magazinele fitosanitare. Odata ce uleiul s-a uscat, lemnul poate fi vopsit sau batuit.
Prin hidrofugara constructiilor din lemn, puteti preveni foarte multe neplaceri cauzate atat de precipitatii si altii factori de mediu cat si de umezeala atmosferica. Echipa noastra va sta la dispozitie cu solutii de calitate pentru problemele dumneavoastra.

Call Now Button