SINAI GROUP

Vrem să colaborăm

Str. Gării nr. 8,
Râșnov, județ Brașov
+40 742 244 375
+40 740 005 728

Image Alt

Constructii Case Lemn

Secretele caselor pe structura de lemn

Din motive lesne de inteles, casele pe structura de lemn au fost si vor fi intotdeauna apreciate. Cu toate acestea, inca multi oameni inca sunt reticenti la aceasta alternativa. Printre secretele care sunt atribuite unor case pe structura de lemn se numara cadrul cat mai natural oferit, faptul ca sunt destul de ieftine si arata foarte bine.
Inainte de a lua decizia de a construi sau achizitiona o casa pe structura de lemn, e bine sa cunosti avantajele si dezavantajele pe care aceasta le ofera.

Iata cateva din avantajele prezentate de case pe structura de lemn:

Au un cost de executie relativ mic. Comparativ cu casele de zidarie, o astfel de constructie implica preturi de executie mai mici. De luat in considerare este faptul ca preturile de executie se reduc cu 30 sau chiar 40%.
Au un timp de executie redus. Acest tip reprezinta alegerea ideala in cazul in care iti doresti o casa construita rapid. Constructia poate fi finalizata 6-7 zile pentru constructia la rosu si in 30 de zile la nivel semifinisat.

Aceasta se realizeaza in conditii mai curate decat constructia unei case de caramida, de exemplu. In plus, majoritatea materialelor folosite sunt materiale naturale, asigurand astfel un mediu sanatos pentru organismul uman, cu numeroase beneficii asupra sanatatii.
Sunt flexibile si rezistente. Vestea buna se refera la faptul ca alegerea materialului pentru casa ideala nu influenteaza flexibilitatea si rezistenta constructiei. Ci, mai degraba, modul in care este proiectata si executata constructia determina o rezistenta destul de mare la cutremure. Pe langa aceasta, pietrificarea lemnului in timp va creste durabilitatea constructiei.
Sunt ideale pentru case de vacanta. Acesta reprezinta si unul dintre motivele pentru care aceste structuri sunt preferate in detrimentul constructiilor de caramida. Oferind o estetica deosebita, orice case pe structura de lemn aduc si beneficii energetice. Aceasta, pentru simplul motiv ca se incalzesc foarte repede, ceea ce este ideal pentru o casa de vacanta care nu este resedinta permanenta.

Va intrebati si care ar fi dezavantajele caselor pe structura de lemn?

Inertia termica scazuta. Cei care prefera constructiile de caramida invoca des acest dezavantaj. Insa acest tip de case pot foarte usor fi izolate, iar acest inconvenient indepartat.
Pericolul mai mare la incendiu. Se mai vorbeste si despre sensibilitatea lemnului la incendiu. Acest pericol se poate indeparta simplu prin tratarea in prealabil a lemnului cu solutii ignifuge care sa mareasca rezistenta la ardere a materialelor lemnoase. Se realizeaza astfel o intarziere semnificativa a declansarii arderii ce impiedica pericolul incendiului.
Aparitia si dezvoltarea daunatorilor in lemn. Daca lemnul este tratat cu un insectofungicid si ignifugat corespunzator, daunatorii vor fi indepartati intru totul.

Mai mult decat atat, daca lemnul folosit este perfect uscat si sanatos, daunatorii nu se vor putea dezvolta intr-un mediu uscat, nefavorabil.
Faptul ca scartaie. Desi adevarat ca dusumeaua sau parchetul pot scartai, structura de lemn a casei nu va scartai niciodata. Chiar si acest inconvenient poate fi indepartat prin simpla utilizarea a unui lemn perfect uscat, tratat cu ajutorul tehnologiilor moderne din domeniu.
Se subintelege, ca in orice aspect al vietii, ca alegerile dumneavoastra vor prezenta atat avantaje, cat si dezavantaje. Insa rezervele la adresa caselor pe structura de lemn sunt adeseori nefondate. Principalul avantaj al acestora este ca reprezinta constructii ecologice, realizate cu materiale ecologice si cu efecte benefice atat pentru psihicul, cat si bioritmul natural al organismului dumneavoastra.
Va stam la dispozitie pentru orice intrebari sau nelamuriri ati avea!

Call Now Button