SINAI GROUP

Vrem să colaborăm

Str. Gării nr. 8,
Râșnov, județ Brașov
+40 742 244 375
+40 740 005 728

Image Alt

Constructii Case Lemn

Intretinerea ferestrelor din lemn

Pentru o durabilitate sporita si un aspect placut, tamplaria din lemn, in special cea expusa in mediul extern, necesita o verificare, curatare si intretinere periodica. Daca aveti ferestre lemn, atunci trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte ce tin de intretinerea acestora.
Tamplaria din lemn care este expusa mediului extern va prezenta un risc mai mare al deteriorarii datorita diverselor intemperii: ger, ploaie, soare, inghet, vant, praf, fum, etc. Finisajul ferestrelor de lemn se realizeaza de obicei in trei straturi: bait, grund si lac. Fara a fi intretinuta, pelicula de lac aplicata ferestrelor nu va putea contracara cu succes acest proces al degradarii.
Grosimea finisajului este in general de 150 microni, adica 15% dintr-un milimetru. In urma unor studii, s-a demonstrat ca pelicula de lac scade cu 15 microni pe an, in general datorita conditiilor atmosferice la care este expusa. In urma unui calcul simplu, ajungem la concluzia ca in 5 ani de zile, stratul de lac ar disparea complet daca nu este intretinut.

Asadar, prin intretinerea periodica, acesti 15 microni nu vor disparea, stratul de lac pastrandu-si proprietatile initiale. Prin aplicarea in mod corespunzator a stratului de lac, vom prelungi atat durata de viata a acestuia cat si a ferestrelor.

Ferestre lemn si intretinerea lor

Erodarea stratului de lac nu este de dorit, deoarece ramane doar stratul de grund, iar acesta nu poate oferi o protectie suficienta impotriva conditiilor de mediu. Asa cum am mentionat, daca aveti ferestre lemn, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele sfaturi:
Aplicati anual solutii de intretinere; nu asteptati sa treaca cei 5 ani pana sa reaplicati alt strat de lac
Obloanele sau rulourile exterioare de aluminiu sau lemn sunt recomandate pentru o mai buna protectie a ferestrelor exterioare
Daca nu doriti obloane sau rulouri, va recomandam montarea mai spre interior a ferestrei, pentru a fi protejata de intemperii;
Nu spalati cu detergenti agresivi care afecteaza finisajul;
Se recomanda remedierea oricarei fisuri in stratul de lac, deoarece aceasta se poate mari odata cu venirea anotimpului rece.
Daca veti respecta aceste sfaturi, atunci cei 5 ani de garantie vor deveni relativi, deoarece cu siguranta in urmatorii 10-20 de ani, tamplaria dumneavoastra nu va vea de suferit.

Call Now Button