SINAI GROUP

Vrem să colaborăm

Str. Gării nr. 8,
Râșnov, județ Brașov
+40 742 244 375
+40 740 005 728

Image Alt

Constructii Case Lemn

Case din lemn: mentenanta si renovare

Arhitectura din lemn este prietenoasa cu mediul, insa spre deosebire de arhitectura din caramida, aceasta poate fi uneori fragila, vulnerabila si in continua schimbare. Pentru ca acestea sa reziste in timp, orice case din lemn necesita o intretinere regulata. In cazul in care daunele mici sunt detectate si tratate din timp, este posibil sa se evite deteriorarea mai extinsa. Acest lucru va salva casa de la investitii suplimentare semnificative.
Cele mai importante conditii necesare pentru a asigura longevitatea unei case din lemn sunt o fundatie calitativa, un acoperis bun si facilitati optime de drenaj. Una din cele mai mari amenintari pentru case din lemn este nivelul de umiditate. Precipitatiile se pot infiltra in pereti prin fisuri din acoperis sau umiditatea poate patrunde in pardoseala prin sol. Lemnul umed este atacat foarte repede de mucegai sau ciuperci, iar lemnul mai vechi ar putea chiar sa fie infestat cu diversi daunatori.

Case din lemn: Mentenanta si renovare

Riscul creste si mai mult daca lemnul este de o calitate proasta sau daca incaperea este slab ventilata. Daca intalniti mucegai, trebuie sa eliminati mai intai sursa problemei. Camerele trebuie aerisite iar lemnul deteriorat trebuie inlocuit. Este de preferat ca lemnul utilizat in constructie sa fie tratat in prealabil impotriva daunatorilor si umezelii.

Este important de stiut ca nu este posibila utilizarea de gudron de carbune pentru curatarea suprafetelor din lemn, deoarece acesta poate distruge lemnul si accelereaza putrefactia lui. Atunci cand masurile preventive nu mai sunt in masura de a salva calitatea lemnului, este timpul sa va ganditi la o renovare.

Majoritatea expertilor recomanda utilizarea de materiale traditionale pentru renovare, sau numai cele care sunt compatibile cu cele ale casei. Atunci cand vine vorba de case din lemn, acestea au propriul lor echilibru interior. Din cauza modificarilor de umiditate a aerului, lemnul se dilata si se contracta, provocand mici modificari in structura cladirii.

O casa care a fost intarita cu beton sau cu zidarie poate fi in defavoarea dumneavoastra. Materialele moderne sintetice, inclusiv varietatea de materiale plastice disponibile, impreuna cu materialele de umplutura, trebuie utilizate cu extrema precautie. Cele mai multe dintre ele absorb umiditatea si creaza conditii ideale pentru mucegai.

Atunci cand lemnul este de o calitate superioara si este tratat corespunzator, acesta va avea o durata de viata indelungata si nu va avea de suferit in timp. Oferiti-i casei dumneavoastra intretinerea de care are nevoie iar aceasta isi va pastra frumusetea mult timp de acum incolo.

Call Now Button